In het weekend van 8 en 9 juli houden imkers op meer dan 200 locaties open huis. Voor het achtste jaar op rij organiseert de Nederlandse Bijenhoudersvereniging de Landelijke Open Imkerijdag, het grootste imkerevenement in Nederland. Tijdens het open huis van de NBV wordt er van alles verteld over bijen, over werksters, darren en de (bijen)koningin en er worden praktische tips gegeven over het bij-vriendelijke maken van eigen tuin en balkon. Ook wordt er gedemonstreerd hoe honing gemaakt wordt.

Bijen zijn onmisbaar voor ons dagelijks voedsel. Het is daarom van groot belang om onze leefomgeving zo bij-vriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld. Imkers laten tijdens het weekend van 9 en 10 juli zien wat mensen kunnen doen om de Nederlandse bijenpopulaties te verbeteren.

Nederland telt ongeveer 9.000 imkers waarvan 80% is aangesloten bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). De vereniging leidt jaarlijks nieuwe imkers op. Dit jaar zijn dat er meer dan 1.000.

Wie bij een imker langs wil, moet wel een stukje rijden. De dichtstbijzijnde aangesloten imkers zijn te vinden in Westzaan, Wijdewormer en Benningbroek. Meer informatie is te vinden op www.bijenhouders.nl

 
Pin It
Bekeken: 3630x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/