Vanaf 1 juni tot en met september is er een nieuwe expositie in Wijkcentrum Overdie. Drie kunstenaars met uiteenlopende stijlen exposeren hun prachtige creaties.

Kunstenares Olga Beijer schildert met een losse toets zee- en strandgezichten , maar ook winterlandschappen. Haar schilderijen zijn impressionistisch en heel sfeervol. Olga schildert met acryl- en olieverf. Alef Starreveld komt uit een Noord-Hollands arbeidersgezin. De dagelijkse realiteit van hard werken in de fabriek, grote sociale verschillen en conflicten ook binnen het gezin werd daar verlicht door vertelkunst en klassieke muziek.
Deze jeugdervaringen vormen Alef nog steeds als fotograaf en leggen de link naar diepere lagen in zijn werk. Om te komen tot het werk wat kunstenaar Roelof Gootjes maakt, gebruikt hij verschillende types lijmen en verven, water gedragen en op oliebasis. De kleuren maakt hij zelf van pigmenten. Pigmenten mengen en verf maken ziet hij als deel van het proces. Het werk kenmerkt zich door zijn sprekende kleuren en harde composities.

De expositie is dagelijks te bezichtigen tijdens openingstijden van Wijkcentrum Overdie, op de van Maerlantstraat in Alkmaar. (Foto: schilderij Olga Beijer)
Pin It
Bekeken: 3015x
https://ee.itk.ac.id/data/