Alkmaar Centraal


Voor één van de 750 acteurs die dit weekend voor het evenement Kaeskoppenstad in historische kleding in het Alkmaarse centrum aanwezig waren, is het weekend met een flinke domper geëindigd. Tijdens een onbewaakt ogenblik zag een dief kans om een 'doodshoofd' van een grafdelver mee te nemen.

"Ze is er een jaar mee bezig geweest", vertelt Paul van Berkum aan NH nieuws over de tijd en energie die actrice Magripa in haar kunstwerk heeft gestoken. Zelf stond Paul dit weekend ook verkleed als doodgraver op het Verdronkenoord. "We hadden een kruiwagen vol met onderdelen van een lijk."

Omdat ook Paul, Magripa en hun collega-grafdelvers iets meer van het festival wilden zien, besloten ze vanmiddag een rondje te gaan lopen. "We vertrouwden erop dat we het konden achterlaten", vertelt Paul.

Levend lijk
Geheel onbeheerd waren de rekwisieten op dat moment niet, want naast de kruiwagen met lichaamsdelen stond ook een lijkkist met een lijk erin. "Een levend lijk natuurlijk", verduidelijkt Van Berkum. "Maar ze had wel haar ogen dicht."

Magripa wil de door haar gemaakte kop graag terughebben, schrijft Paul op de Facebook-pagina Je bent Alkmaarder als... . Wie het hoofd vindt of aangeboden krijgt wordt gevraagd contact op te nemen met Paul. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl