Alkmaar staat volgens de Binnenstadsbarometer in de top tien in de categorie 'grote binnensteden'. De stad kende de laatste twee jaar, na een periode van afname, weer een toename van het aantal bezoekers. Ook beleid op relevante thema’s en de brede vertegenwoordiging van belanghebbenden in de centrumorganisatie worden positief beoordeeld. Een top vijf positie, en daarmee nominatie voor de titel 'Beste grote binnenstad' zat er echter niet in.

Een vakjury met 18 professionals uit het bedrijfsleven, onderwijs, overheid en cultuur, hebben alle binnensteden onder de loep genomen. Er was waardering voor het proactieve beleid rondom gastheerschap, aandacht voor gastvrijheid, de opwaardering van de openbare ruimte en de stappen op het gebied van duurzame mobiliteit. Maar de prijs ‘Beste (grote) binnenstad’ wordt toegekend aan de stad die de afgelopen twee jaar de meeste vooruitgang boekte en zeker vijf grote steden scoorden hoger.

De jury oordeelde dat er bijvoorbeeld op het gebied van samenwerking en profilering nog (meer) winst te boeken is. Dit ondanks de inspanningen van onder andere Ondernemend Alkmaar en kaaswethouder Victor Kloos.
Pin It
Bekeken: 3205x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/