Alkmaar Centraal


De gemeente Bergen heeft na verschillende incidenten de afgelopen jaren, waaronder de verdrinking van twee Duitse tieners in 2016, besloten badgasten nog beter te wijzen op de gevaren van de zee. Zeker muien vormen een groot probleem. Ze zijn lastig te zien en ontstaan dagelijks op een andere plaats.

Zaterdag was er een informatie bijeenkomst bij de reddingsbrigade op het strand van Egmond. Hier werden een aantal zaken gepresenteerd die de reddingsbrigade in ontwikkeling heeft om de veiligheid van badgasten te verbeteren. Burgemeester Hetty Hafkamp was erbij en hees de blauwe vlag. Dit betekent dat het strand schoon is en dat er toezicht is. De gele vlag betekent overigens dat het gevaarlijk is om te zwemmen en de rode vlag betekent dat het verboden is om te zwemmen.

Strandgangers zullen onder andere gewaarschuwd worden voor muien met vlaggen, borden, een folder en lampen en boeien, deze laatste twee zijn in ontwikkeling. Willem Verbeek, expert op het gebied van muien heeft dit bedacht. De boeien zullen uitgebreid getest worden dit jaar, evenals de muienlampen die de plek van de mui markeren.

Afgelopen winter is gebruikt door de gemeente Bergen, in samenspraak met de reddingsbrigades Bergen, Egmond en Schoorl om eenduidigheid te krijgen in het waarschuwen voor de gevaren van muien aan gasten en recreanten op het strand.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl