Alkmaar Centraal


Egbert van der V., ex-politieman, stond dinsdag voor de rechter wegens het illegaal volgen van een vrouw door middel van een tracker die hij onder haar auto had bevestigd. Na zijn werk als politieman besloot van der V. als privé-detective aan de slag te gaan. Hij had zich alleen iets beter moeten verdiepen in wat wel en niet mag als detective, zo is te lezen in het NHD.

Van der V. was ingehuurd door de werkgever van de vrouw, zij meldde zich ziek en de baas vertrouwde het zaakje niet. Van der V. werd op de zaak gezet en besloot een tracker aan te schaffen om de vrouw in de gaten te houden. Hij kocht de tracker bij een gespecialiseerd bedrijf, dit was legaal werd hem verteld. Als de vrouw ergens heen reed kreeg Van der V. een sms-bericht en kon hij haar route volgen via Google Maps. Naast de tracker zette van der V. de achtervolging in, hier was hij blijkbaar ook niet bedreven in want "de grote man met de donkere bril" viel de vrouw al snel op. Ze zag hem overal opduiken. Haar vriend bedacht om eens onder haar auto te kijken en zo vonden zij de tracker, zo meldt het NHD.

Van der V. werd korte tijd later aangehouden. Hij verklaarde zelf dat hij verkeerd voorgelicht was door het bedrijf waar hij de tracker had gekocht, het was immers legaal hadden zij hem voorgehouden. De rechter veroordeelde hem tot een werkstraf van 80 uur en het betalen van 530 euro smartengeld aan de vrouw, met de mededeling dat hij beter moest weten, zeker als oud-politieman. De vrouw, de op staande voet ontslagen was, is inmiddels in gesprek met haar werkgever om te kijken of ze weer aan de slag kan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl