De regio Alkmaar moet meer ambitie tonen. Als achtertuin van de snelgroeiende Metropoolregio Amsterdam liggen er grote economische kansen. Die kunnen alleen worden benut als Alkmaar zich nog duidelijker onderscheidt, met name op het gebied van binnenstedelijke woningbouw en buitenstedelijke recreatie. Die conclusie trokken de 150 bezoekers donderdag 8 juni tijdens de 10e editie van het Vastgoed Symposium van de Stichting Vastgoed Rapportage (SVR) in het Afas stadion. Diverse sprekers gaven onder leiding van dagvoorzitter Jort Kelder hun visie over hoe de regio ook het komende decennium aansprekend blijft.



De Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge gaf aan de toehoorders toe dat de regio teveel met zichzelf bezig is. ‘Alkmaar kan een prachtige scharnier zijn tussen Amsterdam in het zuiden en de Agriport en offshorehaven in het noorden. We hebben veel te bieden aan de Metropoolregio Amsterdam. De woningbouw in de hoofdstad zit vast. Wij hebben de mogelijkheid om binnenstedelijk te bouwen. Er is hier ruimte voor 7.500 tot 15.000 woningen. Daarmee kunnen we Amsterdam de helpende hand bieden. Bovendien hebben we bedrijventerrein Boekelermeer als troef, binnen 25 minuten bereikbaar vanaf Schiphol. Zo liggen er een heleboel kansen en mogelijkheden. Die verzilveren, kunnen we niet alleen. Daar hebben we het bedrijfsleven bij nodig.


Op 14 juni 2018 vindt de elfde editie van het Vastgoed Symposium plaats. Meer informatie is te vinden op www.svrapportage.nl.



Bekeken: 3347x