Alkmaar Centraal


De bibliotheken in Alkmaar, Alkmaar De Mare, Bergen en Heerhugowaard zijn voor hun verhalentafels op zoek naar schoolfoto’s. Iedereen wordt gevraagd van schoolfoto's een digitale kopie te geven, zodat er een mooi historisch tijdsbeeld ontstaat. Het maakt niet uit hoe oud ze zijn, van jezelf, je ouders of grootouders.

De digitale verhalentafel is een soort grote tablet, met beeldmateriaal die een historisch verloop tonen van de verschillende plaatsen. Mede dankzij het Regionaal Archief en Historische verenigingen is er al veel fotomateriaal geplaatst, maar er kan natuurlijk altijd meer bij!

De vier vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard zijn op zoek naar schoolfoto’s en klassenfoto’s van vroeger tot nu. Interessant is vooral te zien hoe de veranderende mode en haardracht veranderden, maar ook hoe iedereen op de foto ging. Werd je speciaal voor de foto in een nieuwe outfit naar school gestuurd of net nog even geknipt door de kapper?

Stuur je foto’s als JPEG-bestand naar a.wolters@bknw of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt ook langs komen in de bieb om daar foto's te laten scannen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl