Alkmaar Centraal


Vijf veiligheidsregio's in Noord-Holland hebben de afgelopen drie jaar ruim €20 miljoen uitgegeven aan ingehuurd personeel. Dit blijkt uit onderzoek van NH Nieuws en EenVandaag. Noord-Holland Noord, gevestigd in Alkmaar, is koploper met krap €10 miljoen.


Meerdere medewerkers verdienen ver boven een ministerssalaris. Zo krijgt een deelprojectleider regionalisering ruim €296.000 en verdient een manager inkoop telefoon €186.000. Steven van de Looij, directeur van Veiligheidsregio NHN, vertelt mediapartner NH Nieuws dat de reorganisatie extra geld kost en dat hij het personeel niet voor minder konden krijgen. "Zij hebben hard gewerkt en lange werkweken van 45-50 uur gemaakt."


Elders kostte een tijdelijk directeur ruim €90.000, voor zes maandjes werk, gemiddeld 20 uur per week. In de vijf regio's kregen velen vergoedingen tussen de €10.000 en €27.000 per maand, soms ook weer boven de Balkenende-norm.


Vanuit diverse hoeken klinkt verbijstering. Zo vindt Hoorns raadslid Aart Ruppert dat de vergoedingen niet te verdedigen zijn tegenover bijvoorbeeld brandweermannen van wie de kazerne of materieel wegbezuinigd zijn.

Gemeenteraden hebben geen zicht op de details van de inhuur van externen. In de jaarverslagen staan alleen totaalbedragen. Maar volgens Steven van de Looij, directeur van Veiligheidsregio NHN, hoeft het ook niet anders want overleg met raadsleden gaat over uitvoering. Bedrijfsvoering wordt besproken met de burgemeester. Er is volgens hem dus geen gebrek aan transparantie; voor de cijfers moet men bij de burgemeester zijn.

Wat de Alkmaarse politiek van de situatie vindt is nog niet bekend.


SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl