Nergens in Nederland is de vrijwillige brandweer in 2016 zo drastisch uitgedund als in de Zaanstreek-Waterland. Tussen 1 januari 2016 en 1 januari 2017 nam het aantal vrijwilligers in die veiligheidsregio met 15,2 procent af, zo meldt mediapartner NH.

Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek . Ook bij andere Veiligheidsregio's in Noord-Holland is sprake van een ware leegloop. Op de tweede plaats komt de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord, waar begin 2017 8,1 procent minder vrijwilligers werkten. De Veiligheidsregio Kennemerland zag het aantal vrijwilligers met 6,4 procent dalen en komt daarmee na de Zuid-Hollandse veiligheidsregio Hollands Midden (-6,5%) op de vierde plaats. Naast de vier Noord-Hollandse regio's zagen ook zeven andere Veiligheidsregio's in het land hun vrijwilligerspool slinken. Toch is de daling - op Hollands Midden na - nergens zo sterk als in Zaanstreek-Waterland, Noord-Holland-Noord en Kennemerland.


Een van de oorzaken van de sterke daling van vrijwilligers bij de Noord-Hollandse Veiligheidsregio's is het wegbezuinigen van kazernes. De vrijwilligers van de kazerne in Jisp, die in januari van dit jaar werd gesloten, hebben daarom op eigen initiatief een burgerhulppost opgericht.
 


Pin It
Bekeken: 3032x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/