Op de loopbrug tussen de ateliers en het hoofdgebouw van Artiance hangen werken van Jaap Stam. Jaap, geboren en getogen in 1938 te Schagen, schildert met de schwung van een dertigjarige, dynamisch en direct.

Als bewonderaar van Willem de Kooning en Karel Appel, beroemde abstract werkende schilders uit de jaren 80, zoekt hij naar expressie van verf in contrasterende kleuren. Als goed tekenaar kwam hij bij Artiance om ook een andere weg in de schilderkunst te verkennen. Elke maandagmiddag levert hij in de vrije werkgroep een nieuw werk, vaak op grote formaten en met dikke lagen verf op doek.

Voor de loopbrug maakte hij een aparte serie op papier, een combinatie met lijnen (Siberisch krijt) en acrylverf. Bij alle open dagen van Artiance is Jaap van de partij en maakt hij snelle portretten van voorbijgangers die even 10 minuten willen zitten.
Pin It
Bekeken: 2991x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/