Een groeiend aantal ouderen in de regio Alkmaar gaat met Stichting Vier het Leven mee naar theatervoorstellingen, films, musea en concerten. Tijdens het theaterseizoen 2015-2016 begeleidden de vrijwilligers van Vier het Leven 500 ouderen en het afgelopen seizoen 2016-2017 steeg dit aantal naar ruim 600.

“Door de vergrijzing zijn er veel alleenstaande ouderen. Zij willen er dolgraag op uit, maar vinden het niet fijn alleen op pad te gaan,” vertelt Anne Marie Koster in een toelichting op deze sterke toename.  “Bovendien is er een groep die zich fysiek kwetsbaar voelt en daarom de deur liever niet uit gaat". De ouderen worden van huis opgehaald door een gastvrouw of gastheer en samen gaan zij een avond of middag op stap. Soms met zijn tweeën, maar veel vaker met zijn drieën of vieren.

Anne Marie Koster is coördinator Noord-Holland van de stichting. “We zien mensen opbloeien en dat is ook ons streven: mensen uit hun isolement halen door met een klein clubje uit te gaan bij wie je je welkom voelt en met wie je ongecompliceerd kunt genieten.” Ook voor ouderen met een rollator of rolstoel zetten de vrijwilligers van Vier het Leven zich graag in.

Het nieuwe programma van "Vier het leven" is te bestellen via 035-5245156 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Pin It
Bekeken: 3352x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/