Tijdens de raadsvergadering donderdag heeft de fractie van Leefbaar Alkmaar een motie ingediend om de geluidsoverlast in de binnenstad te beperken. De overlast wordt vooral veroorzaakt door basgeluiden in de muziek van de horeca, maar ook tijdens de evenementen die plaatsvinden op één van de vijf pleinen die Alkmaar rijk is.

Leefbaar Alkmaar meent dat vanwege de opstelling van OPA, VVD, CDA, D66 en GroenLinks het er niet naar uitziet dat de vrije sluitingstijden van de horeca zullen worden teruggedraaid. Volgens Leefbaar Alkmaar is het echter wel noodzaak om de overlast voor de bewoners van de binnenstad te beperken. Zij vinden dus in ieder geval dat er strenger gecontroleerd moet worden op geluidsoverlast. Verder moet het horecabestand geactualiseerd worden, want in de afgelopen jaren zijn er steeds meer horecagelegenheden bij gekomen en Leefbaar Alkmaar twijfelt of het bestand van de RUD nog actueel is. De RUD is de instantie die controleert op geluidsoverlast.

Bij de stemming in de gemeenteraad werd deze motie van Leefbaar Alkmaar vrijwel unaniem aangenomen. Alleen de raadsfractie van OPA stemde tegen.
Pin It
Bekeken: 3532x
https://ee.itk.ac.id/data/