Drinkwaterbedrijf PWN verzoekt Noord-Hollanders om hun waterverbruik tijdens de piekuren van 19.00 uur tot en met 23.00 uur te matigen. Dit meldt mediapartner NH Nieuws.

Het bedrijf ondervond maandagavond drukproblemen, waardoor extra duinwater moest worden ingezet. Dit water kon een andere kleur en geur hebben, maar is wel gewoon drinkbaar, aldus Diana van der Westen van PWN. "Het was gisteren een ontzettend warme dag, dus er is extreem veel water verbruikt. Met name in de piekuren duurde het verbruik ook nog eens langer."

Volgens PWN zit het extra waterverbruik vooral de tuin extra sproeien, zwembadjes bijvullen en nog even een koele douche nemen voor het slapen. "Gisteren hebben we 381.000 kuub water geleverd, dat aardig in de buurt kwam van het record van 411.000 kuub uit 2006", licht Diana toe. "Vandaag vragen we aan de mensen of ze tussen 19.00 uur en 23.00 uur alleen het noodzakelijke water willen gebruiken."

PWN doet haar best om voldoende water te leveren, maar geeft ook tips om het verbruik wat lager te houden. Diane tegenover NH: "Zet de vaatwasser of de wasmachine overdag al aan en besproei de plantjes in de tuin alsjeblieft met een gieter in plaats van met een tuinslang. Dat scheelt al een heleboel."
Pin It
Bekeken: 3333x
https://ee.itk.ac.id/data/