Goed nieuws voor jongeren van 12 tot 15 jaar die nog geen vakantieplannen hebben: vanaf deze zomer kunnen zij meedoen met Alkmaar Aan Zee XL. Dit vakantieproject, dat al enkele jaren bij HAL25 wordt georganiseerd voor kinderen, krijgt nu een speciale jongeren-editie van 29 augustus t/m 1 september.

Onder begeleiding van jonge kunstenaars, technici, koks en docenten gaan zij 4 dagen lang een creatieve uitdaging aan. Op geheel eigen wijze bouwen de jongeren, samen met hun begeleiders, hun eigen dinnershow. Decors bouwen, koken, theater en muziek maken, gasten uitnodigen; de jongeren gaan alles zelf doen en bedenken. Daarbij staan samenwerking, creativiteit en oplossingsgericht leren denken centraal. Op vrijdagavond wordt het project afgesloten met een feestelijke avond voor publiek, vormgegeven door de jongeren. Alkmaar Aan Zee XL wordt georganiseerd door Artiance en is onderdeel van het landelijke project Kinderen Aan Zee, dat in verschillende steden wordt georganiseerd. In elke stad staat de ontwikkeling van creativiteit bij de deelnemers centraal. Hierbij vormen kinderen en jongeren die vanwege de financiële situatie van hun ouders niet op vakantie gaan, de primaire doelgroep. Het project is genomineerd voor de Gouden C, en maakt kans op de prijs voor het beste cultuureducatieproject van Nederland.

Aan Alkmaar Aan Zee XL kunnen maximaal 45 jongeren meedoen. De inschrijving voor dit bijzondere project is geopend en kan via kinderenaanzee.nl. Ouders met een laag inkomen kunnen de ouderbijdrage van €120,- betalen via hun hun Kinderen doen mee-tegoed op de AlkmaarPas, of een aanvraag doen via het Alkmaarse Jeugdcultuurfonds (jeugdcultuurfonds.nl).

 
Pin It
Bekeken: 3139x
https://ee.itk.ac.id/data/