"An Nasr was al in beweging, maar met Schoolplein 14 wordt het nog leuker", aldus een trotse directeur Jamal Mouhmouh. Donderdag is Schoolplein 14 feestelijk geopend door sportwethouder Pieter Dijkman, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Cruyff foundation, JOGG Alkmaar, de bestuurder van el Amal en natuurlijk alle kinderen en leerkrachten van An Nasr. In Alkmaar is An Nasr, gelegen aan de Tooroplaan, de eerste school met een Schoolplein 14.

Schoolplein 14 is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation en heeft als doel alle leerlingen uit het primair onderwijs uit te dagen en te stimuleren om met elkaar te spelen en te sporten. Het zijn ontmoetingsplekken waar net als op Cruyff Courts 14 regels gelden wat betreft respect voor elkaar, gezondheid, integratie, ontwikkeling en samen spelen.

De kinderen van An Nasr kregen inspraak op de inrichting en kozen voor coatings van doelspelen, een atletiekbaantje en een cirkel bulls eye. Er is ook een spellenbox geleverd.

Nadat wethouder Dijkman de officiële opening verrichte met het doorknippen van een lint, stormden de kinderen Schoolplein 14 om te spelen en te sporten: voetballen, estafette lopen, in de cirkel bulls eye spelen, touwtje springen, hinkelen en stoelendans. Oook speelden ze spelletjes die op de schoolpleinkaartenmap staan, aan iedere school uitgereikt door de gemeente. Tot slot is het bord met de 14 gedragsregels onthuld door de wethouder en werd even stil gestaan bij wat de regels inhouden.

Al met al een stralende start van het in gebruik nemen van het nieuwe schoolplein. (foto: griekspoor.nl)
Pin It
Bekeken: 4439x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/