Donderdagmiddag vierde De Vlieger in Alkmaar met alle klassen en leerkrachten de officiële start van de ‘Bibliotheek op School’. Al vanaf januari 2016 werkt de basisschool, gelegen aan de Sneeuwgansstraat, samen met de bibliotheek maar de officiële start was donderdag. Om de samenwerking extra te bekrachtigen, werd er een gezellig feestje gehouden. De nieuwe boeken werden door de kinderen met veel gejuich ontvangen.

Directrice Hanneke Miedema hield een toespraak, de kleuters zongen een boekenlied en consulente Rowan Olierook las een verhaal voor over een ezel die kan lezen. Daarnaast stapten twee boekenwormen uit een groot boek om het officiële startsein voor de ‘Bibliotheek op School’ te geven. Met de handtekeningen van Jan Kaldenbach, van Bibliotheek Kennemerwaard, en Hanneke Miedema onder de overeenkomst was de aftrap compleet. De Vlieger ontving ook nog een gevelbordje met de tekst ‘wij gaan voorlezen’ (de Bibliotheek op School) en de felicitaties van PvdA-raadslid Tineke Komen. 

Bibliotheek op School is een succesvolle, meerjarige samenwerking tussen basisscholen en de bibliotheek om lees- en taalvaardigheid en informatie- en mediavaardigheden van kinderen te vergroten. Gemeente Alkmaar onderschrijft het belang van een goede taal- en leesvaardigheid.
Pin It
Bekeken: 3241x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/