Dinsdag is het Toeristische Overstappunt (TOP) op Olympiapark Alkmaar officieel in gebruik genomen door wethouder Pieter Dijkman en de stakeholders van Olympiapark en Recreatie Noord-Holland. Een TOP is een informatiepaal waarop recreanten wandel-, fiets- en vaarroutes en informatie over de omgeving kunnen terug vinden.

Olympiapark Alkmaar is het sportieve en recreatieve hart van Regio Alkmaar. Wethouder Dijkman: “Het Olympiapark is de perfecte uitvalsbasis voor een wandel- of fietstocht richting strand, historische binnenstad, polders of prachtige duinen. Maar ook op het Olympiapark zelf kan men recreëren". De wethouder doelt daarmee onder andere op sportieve bezigheden zoals schaatsen, mountainbiken. "Daarmee is het Olympiapark de ideale locatie voor dit nieuwe Toeristisch OverstapPunt.”

De TOP’s zijn te herkennen als een groen vierkant bord van 2,50 meter hoog en een kleine meter breed. Ze staan altijd op een knooppunt van diverse bewegwijzerde fiets- en wandelroutes en zijn goed bereikbaar met de auto, nabij voldoende parkeergelegenheid, er zijn vaak horeca in de buurt en/of mogelijkheden voor vaartochten.

In regio Alkmaar zijn afgelopen maanden zeven nieuwe Toeristische Overstappunten geplaatst. Provincie Noord-Holland heeft vanuit Agenda Groen bijgedragen aan de realisatie. Recreatie Noord-Holland voert het beheer uit van de routenetwerken in Regio Alkmaar. Met de al in 2014 gerealiseerde TOP’s in De Rijp, Schermerhorn en Uitgeest is Regio Alkmaar nu compleet met in totaal tien TOP’s:
• Gemeente Alkmaar; Alkmaar (Olympiapark), Schermerhorn (Museummolen) en De Rijp (Wollandje)
• Gemeente Bergen; Hargen aan Zee (parkeerterein) en Egmond Binnen (Oude Schulpweg)
• Gemeente Langedijk; Broek op Langedijk ( Broekerveiling)
• Gemeente Castricum: Castricum (Westerplein)
• Gemeente Heerhugowaard; Heerhugowaard (Park van Luna)
• Gemeente Heiloo; Heiloo (het Maalwater)
• Gemeente Uitgeest; Uitgeest (recreatiegebied Zwaansmeer)
Pin It
Bekeken: 3137x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/