In Noord-Holland wonen zo'n 2,8 miljoen inwoners, maar over ruim twintig jaar zullen dat er 3,2 miljoen zijn. Dat blijkt uit de 'Bevolkingsprognose 2017-2040' die de Provincie woensdag publiceerde, om gemeenten te helpen beter in te spelen op benodigde huisvesting. Er moeten in Noord-Holland rond 212.000 woningen bij komen.

Opvallend is dat de totale bevolking in Nederland volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) juist steeds minder hard groeit. Noord-Holland trekt het gemiddelde dus flink omhoog. De regio Amsterdam is bij uitstek het populairst, maar ook regio Alkmaar is in trek.

In de Regio Alkmaar groeit de bevolking tot 2040 naar schatting met circa 11.000 inwoners. Door vergrijzing treedt een sterke gezinsverdunning op en is de groei van het aantal huishoudens groter dan de bevolkingsgroei, een stijging van ongeveer 13.000. Deze groei is het grootst in de gemeenten Heerhugowaard en Alkmaar. Qua ontwikkeling van de bevolkingsopbouw is de regio Alkmaar vergelijkbaar met de rest van Noord-Holland Noord; een (beperkte) afname van jongeren, een dalende beroepsbevolking en groei van de woningbehoefte onder oudere huishoudens.
Pin It
Bekeken: 3010x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/