Pleegzorg Nederland luidt de noodklok. Er zijn te weinig pleeggezinnen om kinderen op te vangen en dat geldt ook voor Noord-Holland. "En dat terwijl het opvangen van kinderen noodzakelijk en leuk is", vertelt de familie Fievez uit Alkmaar in een interview met NH Nieuws.

Liesbeth en Willem Fievez zien het belang en de noodzaak van het opvangen van kinderen die, om wat voor reden dan ook, niet meer in hun eigen omgeving kunnen opgroeien. Nadat de eigen kinderen uitvlogen namen ze twee pleegkinderen onder hun hoede. Ze vinden het belangrijk dat kinderen zo snel mogelijk in een stabiele situatie worden opgevangen.

Meggelien de Weijer van Parlan Jeugdhulp beaamt dat de nood hoog is. "Om een goede match te vinden tussen kind en pleeggezin heb je eigenlijk vier gezinnen nodig. Niet alles klikt met elkaar", licht ze toe. Ze merkt bovendien dat het niet altijd even makkelijk is om mensen enthousiast te maken voor pleegzorg.

Maar dat geldt niet voor de familie Fievez. Willem: "Het belangrijkste is dat je er samen achter staat en er samen voor gaat, anders red je het niet."
Pin It
Bekeken: 3294x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/