Op zaterdag 8 en zondag 9 juli houden meer dan 200 imkers in het land open huis. In regio Alkmaar kun je tijdens de achtste editie van de Landelijke Open Imkerijdagen terecht op twee locaties:  zaterdag van 10:00 - 16:00 uur bij Imkerschool Zwirs Wijngaarde langs de Groeneweg 1 in Heerhugowaard en zondag van 12.00 - 17.00 uur bij Imkerij Heiloo, aan de Groeneweg 8 in Heiloo.

Tijdens het grootste imkerevenement in Nederland kun je leren hoe belangrijk bijen zijn voor ons dagelijks eten en de natuur. Imkers vertellen over hun werk, de bijen en honing. Je krijgt uitleg over werksters, darren en de bijenkoningin en krijgt praktische tips over het bij-vriendelijk maken van eigen tuin en balkon. Imkers laten zien hoe honing wordt gemaakt en laten de bezoekers de koningin bekijken.

De imkers vertellen ook over het bij-vriendelijk maken van je omgeving, om de zwaar bedreigde bijenpopulaties een handje te helpen. Dit kan bijvoorbeeld door het planten van bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld.

Nederland telt ongeveer 9.000 imkers waarvan 80% is aangesloten bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). De vereniging leidt jaarlijks nieuwe imkers op. Dit jaar zijn dat er meer dan 1.000 en deze zijn allemaal hard nodig om de bijen te redden.

Meer informatie op bijenhouders.nl.

 
Pin It
Bekeken: 4037x
https://ee.itk.ac.id/data/