Het tweede zomersorgelconcert in de serie ‘Muziek in de Laurentius’ wordt gegeven door de virtuoze organist Gijs Boelen uit Amsterdam. Op maandag 17 juli bespeelt hij het 3-klaviers Pels-orgel van de Sint Laurentiuskerk.

Gijs Boelen is een jonge, zeer getalenteerde organist. Aan het Conservatorium van Amsterdam behaalde hij het masterdiploma orgel, 10 met onderscheiding. Na zijn studie heeft hij zich verder ontwikkeld en gezocht naar repertoire dat niet zo vaak op orgel klinkt. Om dat te bereiken schrijft hij transcripties van klassieke muziek die hij zelf mooi vindt. In de Laurentiuskerk speelt Gijs Boelen ‘Britse meesterwerken’. Van de beroemde componist Gustav Holst bewerkte hij de orkestsuite ‘Saint Pauls’ en daarnaast het middendeel uit de 5e Symfonie van Ralph Vaughan Williams.

Gijs Boelen besluit zijn orgelconcert met een echt orgelwerk: de Sonate in G van Edward Elgar, de Britse componist die vooral bekend werd door zijn Enigmavariaties en de Pomp & Circumstance Marches voor orkest. De toegang is € 8, inclusief een drankje na afloop. Het concert begint om 20.00 uur.
Pin It
Bekeken: 2798x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/