Dagelijks worden er wel diefstallen gepleegd, maar in Café 't Hartje in Alkmaar vond een wel heel bijzondere diefstal plaats; daar werd één van de twee urnen met de as van een 'klant van het eerste uur' meegenomen.

Het gaat om de as van Bo die jarenlang een graag geziene gast was in het café. Hij zou het een 'plezierig idee' gevonden hebben om na het overlijden een plaatsje in het café te krijgen om zodoende niet vergeten te worden.

Volgens een woordvoerder van het café werd de diefstal ontdekt door de weduwe van Bo. De dader moet nog redelijk wat moeite gedaan hebben om de urn te ontvreemden: het kistje met daarin de urn hing namelijk aan het plafond. Er werd door de nabestaanden van Bo nog regelmatig een biertje bij de urn gezet als eerbetoon.

De woordvoerder van het café gaat er niet vanuit dat er kwade opzet in het spel is: "Ik ga er wel een beetje vanuit dat de gene die het heeft gedaan niet wist wat die precies heeft meegenomen. Dat hoop ik tenminste". (bron: FOK!, foto: 't Hartje))
Pin It
Bekeken: 3853x
https://ee.itk.ac.id/data/