Burgemeester Bruinooge reikte maandagavond 3 juli de ‘Van Alkmaar de Victorie’-prijzen uit. Dit gebeurde in een prachtig aangeklede Grote Sint Laurenskerk, tijdens het Ondernemend Alkmaar Gala.

De gebroeders Bak werden verkozen tot beste ondernemers van het jaar. Olaf en Ruben Bak zijn eigenaar van Bak Reizen, het bekende Alkmaarse touringcarbedrijf.  Olaf Bak reageerde blij; "We kunnen trots op onszelf zijn, want ondanks dat de markt waarin wij opereren een vechtmarkt is, groeien we nog steeds.’ ‘We opereren vanuit heel Europa,’ voegt Ruben Bak daar nog aan toe, ‘maar Alkmaar is erg belangrijk voor ons, het is onze homebase’.

Hoekstra opleidingen, die net zaterdag 1 juli op feestelijke wijze hun nieuwe pand op de Boekelermeer openden, werd gekozen tot beste onderneming van het jaar. De prijs voor beste retailer ging dit jaar naar Cameraland. Deze winkel, gevestigd in het Alkmaarse Winkelcentrum De Hoef, heeft de laatste jaren vooral online furore gemaakt.

De band Beejay & Memphisproject voorzagen het gala van een muzikale noot. De catering werd verzorgd door Grand Café Klunder en de bediening werd gedaan door leerlingen van het ROC Horizon College. Het thema van het ondernemersgala was transitie. Burgemeester Bruinooge prees de ondernemers voor hun voortrekkersrol op het gebied van vernieuwing, onderzoek en schaalvergroting.
Bekeken: 3410x