De wachttijden voor specialisten in Nederlandse ziekenhuizen zijn nog steeds te lang. Het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar staat zelfs in de landelijke top 10 van locaties met de langste wachttijden, zo meldt mediapartner NHnieuws.


Dat zocht de NOS uit aan de hand van een rapport van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De overige Noord-Hollandse ziekenhuis bleven uit de lijst met langste wachttijden. Voor acht specialismen, zoals cardiologie en kaakchirurgie, moeten patiënten in sommige delen van het land langer wachten dan volgens de zogeheten treeknormen (maximaal aanvaardbare wachttijden) is afgesproken. Volgens deze normen moet iemand binnen vier weken terechtkunnen op de polikliniek en binnen zeven weken geopereerd kunnen worden.


De NZa heeft een plan van aanpak geschreven om deze wachtlijsten weg te werken. Volgens de autoriteit moeten ziekenhuizen en zorgverzekeraars actiever doorverwijzen naar andere ziekenhuizen waar wel ruimte is. Ook moeten ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra hun wachttijden verplicht publiceren. De NZa wil toe naar een centrale plek waar alle wachttijden zijn te raadplegen.


Pin It
Bekeken: 4079x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/