Gemeente Alkmaar heeft de plannen voor een nieuw hippisch centrum aan de westrand afgewezen en na alle tijd, energie en geld is initiatiefnemer Klaas Valkering is boos en teleurgesteld. Dit is te lezen in het NHD. Voor hem blijkt uit de hele gang van zaken dat de gemeente Alkmaar niet in staat is om een groot miljoenenproject goed te begeleiden en hij overweegt een schadeclaim om de al gemaakte investeringen terug te krijgen.

Valkering snapt niet dat het stadsbestuur de stekker uit het plan trekt, dat volgens hem vele mogelijkheden biedt ook voor de gemeente zelf. Hij heeft het in het NHD over een toegevoegde waarde van € 30.000. De gemeente zou verrast zijn over het aantal geplande woningen bij het hippisch centrum, bedoeld om de kosten deels te dekken. Maar er is 3,5 jaar onderhandeld, met dertien contactpersonen, over de plaats en hoeveelheid, dus dat is voor de initiatiefnemer onbegrijpelijk. Ook het schrappen van een aantal woningen en verplaatsing strookte aldus de gemeente nog steeds niet met het bestemmingsplan van de grond  en er zou ruimtegebrek zijn.

De plankosten waren € 300.000  en de vertragingskosten 'vele malen hoger'. Hierdoor kan het verhaal nog een juridisch staartje krijgen, net als bij het afgeblazen appartementencomplex aan de Arcadialaan.
Pin It
Bekeken: 3601x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/