Meeuwen veroorzaken al jaren overlast in Alkmaar en omliggende gemeenten. Het Alkmaarse college probeert om de meeuw uit de stad te verjagen via verschillende methodes, maar nog niet met het gewenste effect.

De fracties van BAS en VVD beraadden zich bij Vogelbescherming Nederland, hét instituut in Nederland wat betreft (stads)vogels, om een duurzame en natuurvriendelijke oplossing te zoeken die al succesvol in de praktijk is gebracht. Er zijn diverse manieren om meeuwen te weren, maar voor Alkmaar gelden twee belangrijke bijeffecten die ze zinloos lijken te maken: meeuwen waarvan nesten zijn verstoord beginnen ergens anders opnieuw en de rest is succesvoller dankzij de afname van concurrentie.

BAS-fractievoorzitter Ben Bijl: ,,De effectiefste wijze bij het bestrijden van meeuwen is het aanbieden van een voor meeuwen ideaal en aantrekkelijk alternatief, zoals een broedeiland, of een locatie ingericht voor een meeuwenkolonie". Een broedeiland als die in gemeente Amsterdam werkt volgens de Vogelbescherming al jaren goed. Een aantal is gecreëerd als natuurcompensatie voor infrastructuur.

VVD-fractievoorzitter John van der Rhee. "Het maakt mij niet uit hoe, maar alle mogelijkheden moeten worden gebruikt om de overlast van die meeuwen in Alkmaar te verminderen. Dit zou zo maar een deel van de oplossing kunnen zijn".

BAS en de VVD Alkmaar roepen het college middels een motie op met de vogelbescherming een onderzoek te starten naar het aanwijzen van broedplaatsen en om samen te werken met omliggende gemeenten.
Pin It
Bekeken: 4076x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/