De gemeente Alkmaar telt momenteel 1700 dementerende inwoners. Alkmaar heeft zich als doel gesteld om in 2019 een dementievriendelijke gemeente te zijn en heeft hiervoor samenwerking gezocht met verschillende organisaties en hulpverlenende instanties, zo meldt het NHD.

Zorginstelling Geriant, gespecialiseerd in dementie, zal het voortouw nemen. Zij hebben een actieplan opgesteld die in juni al getekend is door de gemeente Alkmaar, dit gebeurde tijdens een startbijeenkomst in het slimste huis. Ook zullen individuele ondernemers en instellingen zich hierbij aansluiten. Alzheimer Nederland wordt ook bij de campagne betrokken. Te lezen in de krant is dat er in de wijk activiteiten worden georganiseerd voor dementerenden, dit gebeurt al in de Spoorbuurt. Ook moeten mensen leren wat ze moeten doen als ze een verwarde oudere op straat tegenkomen. De Spar in Oudorp heeft hiervoor hun personeel bijvoorbeeldl geïnstrueerd. Er zullen ambassadeurs nodig zijn, die kunnen worden aangedragen door organisaties die te maken hebben met dementerenden. Zij zullen een interne opleiding krijgen bij Geriant, op kosten van de gemeente, zo meldt het NHD.

Omdat de vergrijzing toeneemt en er in 2040 dubbel zoveel dementerenden zullen zijn, die zo lang mogelijk thuis blijven wonen, wil de gemeente al in 2019 dementievriendelijk zijn.
Pin It
Bekeken: 3749x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/