Op zondag 23 juli presenteert AIR Creatorium om 19:00 uur bij HAL 25 aan de Pettemerstraat in Alkmaar de theatrale performance 'Magnetoceptia - Tip the scales in a gambler's favor'  van Dewi de Vree en Patrizia Ruthensteiner. De Haagse Dewi en de Weense Patrizia hebben een maand gewoond en gewerkt in AIR Creatorium in Alkmaar. Magnetoceptia is hun bijzondere project, waaruit steeds nieuwe performances.

Voor Tip the scales in a gambler's favor hebben Dewi en Patrizia  zich laten inspireren door de lokale traditie van de kaasmarkt. Elementen zijn gecombineerd met zelfgemaakte kostuums en elektronische instrumenten. Het idee is om het spel van de kaasmarkt via radiografische antennes de ruimte in te sturen. Hoe de kaasmarkt klinkt voor het buitenaardse wordt duidelijk met een mix van science fiction, poëzie en oude sprookjes. Extra bijzonder wordt het door medewerking van het Alkmaarse Kaasdragersgilde en radio amateurs uit Heiloo.

Dewi is een multimedia kunstenaar die zich bezighoudt met de sensuele ervaring van fysieke experimenten. Wat haar fascineert in haar optredens, installaties en performances is de interactie tussen mens en machine. De Oostenrijkse Patrizia is een interdisciplinaire kunstenaar die beeldende kunst, performance, geluidskunst, mode, theater en videokunst gebruikt voor grensoverschrijdende kunstprojecten.

Met Creatorium worden in kunstseizoen 2016-2017 vier artiesten uitgenodigd om zich elk een maand lang te vestigen in Alkmaar Overstad om de omgeving te ontdekken en vervolgens te vertalen in artistieke uitlatingen. Het werk vindt zijn uiteindelijke plek ergens in Overstad tijdens de eindpresentatie.

Kijk -hier- voor een impressie op Vimeo.
Pin It
Bekeken: 2811x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/