De Hoge Raad heeft beslist dat Ian. A., de ex-vriend van de in 2010 overleden Michelle Mooij, vier jaar de cel in moet. De man was in cassatie gegaan tegen het vonnis van het gerechtshof in Amsterdam, maar de straf is nu definitief, zo meldt het NHD.

De 24-jarige Michelle Mooij werd in januari 2010 dood aangetroffen in haar woning op de Van de Veldelaan in Alkmaar. Destijds was de conclusie dat er sprake was van zelfmoord, maar de schouwarts kreeg een gevoel dat er iets niet pluis was omdat Michelle onder de blauwe plekken zat. Bij de nabestaanden ging het idee van zelfmoord er ook niet in. De relatie van Michelle was turbulent en in 2007 was de aan cocaïne en alcohol verslaafde Ian al eens veroordeeld voor verkrachting en mishandeling van zijn vriendin. Het politieonderzoek werd echter geseponeerd toen er geen bewijs was van het vermoeden dat de ex-vriend Michelle had vermoord.

Na een klachtenprocedure van de nabestaanden werd A. alsnog vervolgd, niet voor moord maar wel met succes voor verkrachting, bedreiging en mishandeling.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl