Alkmaar Centraal


De Alkmaarse gemeenteraad gaf het college in maart 2016 opdracht om met belanghebbenden opties te verkennen voor het verdelen van de Achterdam in een woonzone en een prostitutiezone. Het idee kwam van de exploitanten zelf. Één ding werd gelijk duidelijk; het zou veel financiële risico's met zich meebrengen. De verkenning werd dinsdag besproken in de Raadscommissie Bestuur & Middelen, zo meldt het NHD.

De bedoeling was om de prostitutie aan de kant van de Dijk te concentreren en de zuidelijke kant, richting de Zijdam een facelift te geven zodat het geschikt zou worden gemaakt voor woningbouw. Nu staat alles nog door elkaar. Ook is er veel leegstand in verband met de in 2012 in beslag genomen panden waarin crimineel geld geïnvesteerd zou zijn, mogelijk afkomstig van de ontvoering van Freddy Heineken. Deze panden verpauperen en de gemeente wacht op projectontwikkelaars die de panden willen kopen.

De VVD vond het een goed plan om hierin de markt zijn werk te laten doen, zo is te lezen in de krant. Ook is de VVD voorstander van verruiming van de openingstijden van de ramen. Hierin kregen zij steun van OPA maar GroenLinks en Leefbaar Alkmaar zijn daar fel op tegen. Zij vinden dat dit te veel overlast oplevert voor omwonenden. Het NHD meldt dat de Algemene Plaatselijke Verordening in oktober op de agenda staat, dan kan bekeken worden of deze kan worden aangepast en een verruiming van de sluitingstijden een optie is. Tot dan willen de andere partijen zich er niet over uitlaten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl