Vanaf 25 september start de regio Noord-Kennemerland een proef met een combinatie van zorg en speciaal onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen tussen 6 en 12 jaar. Deze voorziening, die start onder de naam ‘Trimaran’, wordt aangeboden op basisschool De Driemaster in Alkmaar (SAKS). Kinderen krijgen lesstof in compacte vorm met meer aandacht voor hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Ook worden er extra uitdagingen gegeven, het leren van een andere taal, programmeren of bijvoorbeeld schaken.

Het Samenwerkingsverband en de Gemeente Alkmaar ondersteunen de proef met deze voorziening. Wethouder Elly Konijn: ”Ook hoogbegaafde kinderen moeten de ruimte, mogelijkheden en ondersteuning krijgen om zich te ontwikkelen, te ontdekken en te leren, ook op sociaal-emotioneel vlak. Door ze te motiveren om mee te doen en ze zo het plezier in het leren weer terug te geven leveren zij later een goede bijdrage aan de arbeidsmarkt en de samenleving.”

Ouders van hoogbegaafde kinderen die vastlopen in hun ontwikkeling, kunnen dit bij hun basisschool aangeven. Plaatsing gebeurt op basis van een toelaatbaarheidsverklaring van het Samenwerkingsverband voor de duur van minimaal één jaar. SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl