Op de hoek 't Wuiver - Herenweg in Oudorp zal een nieuw gebouw verreizen, maar over de omvang is nogal wat te doen geweest. Een eerder ontwerp, een plan met 22 appartementen, is geschrapt na protesten, maar ook over het nieuwe ontwerp kreeg Leefbaar Alkmaar 'verontruste signalen'. Omdat de fractie dit ontwerp nog steeds kolossaal vindt, is het college gevraagd of er wel overleg is geweest met de buurt.

Heeft college laat weten dat het geen contact met de buurt heeft gehad, omdat het vindt dat een projectontwikkelaar zelf mede verantwoordelijk is voor het creëren van draagvlak. De ondernemer heeft aangegeven dat de buurtbewoners te spreken zijn over de interactie en dat ze overwegend positief zijn over het nieuwe ontwerp, wat minder kolossaal is dan het geschrapte appartementencomplex.

Het nieuwe bouwplan bestaat uit drie gebouwen van 7 meter breed en 13 meter diep, met een goothoogte van meer tussen de 4 en 6 meter en een nokhoogte van maximaal 10 meter. Dit past volgens Leefbaar Alkmaar absoluut niet in de historische lintbebouwing van de oude dorpskern, waar de gemiddelde nokhoogte maximaal 8 meter is en de goothoogte 3 meter.

Vastgoedonwikkelaar Ingenieur Verlaan van StudioPro6 heeft inmiddels een toelichting gegeven. Hij stelt dat de woningen op vrije kavels gebouwd worden, juist door de verschillende nok- en goothoogtes zullen er drie verschillende woningen ontstaan, ontworpen door verschillende architecten. De kavels liggen niet in dezelfde rooilijn dus de gevels zullen zo'n 1,5 meter verspringen. Er kan dus niet gesproken worden van een kolossaal plan. De woningen zullen juist goed passen in de schaal en het karakter van het bestaande dorpslint.  (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 3756x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/