Alkmaar Centraal


Sil de Weerd maakt jongeren bewust over hun bijdrage aan een duurzame wereld, neemt zijn werk zeer serieus en heeft een onderzoekende houding. Hij ziet overal kansen en mogelijkheden en denkt niet in hokjes. Zo maar een paar redenen waarom Sil de Weerd uit Alkmaar door de jury is verkozen tot de mbo-ambassadeur 2017 van het Clusius College. De Weerd strijdt in november om de landelijke titel.

Sil is tweedejaars leerling Voeding & Voorlichting op het Clusius College in Alkmaar en erg gemotiveerd en pro-actief. Zo heeft hij voor zijn opleiding een opdracht mogen uitvoeren bij FC-Volendam en kreeg hij bij zijn stageadres Van der Plas Sprouts een baan aangeboden. Sil draagt duurzaamheid en gezondheid uit met hart en ziel en hij verzorgt hier dan ook op inspirerende en enthousiaste wijze gastlessen aan leerlingen van basisscholen en vmbo-scholen.

Naast Sil waren er nog twee andere kandidaten in de race voor de titel Clusius College mbo-ambassadeur 2017. Voor een driekoppige jury, met onder meer mbo-ambassadeur 2016 Nick Vijn, hielden de kandidaten een pitch. Melissa Ligtenbarg, leerlinge In & Outdoor Styling, viel op door haar creativiteit en drive op het gebied van video en fotografie. Joeri Langerak, leerling Plantenteelt, sprong eruit vanwege zijn werkhouding en zijn grote netwerk in de sector.

De landelijke finale vindt plaats op 23 november. In totaal 38 ambassadeurs zullen zichzelf dan presenteren. Vanaf 4 september kan er op Sil de Weerd gestemd worden via ditismbo.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl