Alkmaar Centraal


Omnivas mag voor haar introductiedagen op 22 augustus geen gebruik maken van het Waagplein. De studentenvereniging van Hogeschool Inholland Alkmaar kreeg dit jaar geen vergunning voor de Waagspelen, omdat de gemeente en de horeca het wel genoeg vinden met alle evenementen op het plein. Dit meldt het NHD. Vanwege de kermis zijn het Canadaplein en de Paardenmarkt ook geen optie, moet Omnivas uitwijken naar de Noorderkade.

Omnivas is de enige studentenvereniging van de stad en organiseert al sinds de oprichting, 26 jaar geleden, introductiedagen voor alle aanstaande studenten van de Alkmaarse hogeschool. De Waagspelen, waarbij allerlei leuke en gekke dingen gedaan moesten worden, zijn daar onderdeel van.

De studentenvereniging is teleurgesteld dat de Waagspelen van InAlkmaarIntro 2017 moeten uitwijken. De organisatie beschouwt het Waagplein toch als hét plein van de binnenstad. Ex-commissielid Jeroen Westerhout is tegenover het NHD uitgesproken. Hij vindt het besluit "achterlijk", en meent dat de horeca juist profijt heeft omdat de spelen jaarlijks veel bekijks trekken.

Dat een evenement met een jarenlange geschiedenis geen voorrang heeft gekregen, is opmerkelijk te noemen. Het is afwachten of de gemeente volgend jaar het Waagplein wel weer beschikbaar stelt.

Op de foto de Waagspelen van 2016 (foto: Facebook Omnivas)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl