Alkmaar Centraal


Op dinsdag 25 juli vindt het tweede Lindegrachtconcert van dit seizoen plaats. Deze keer zullen Thomas Beijer en Eric Vaarzon Morel optreden op de brug over de Alkmaarse Lindegracht. Zij worden afgelost door het Cello8ctet Amsterdam.

Thomas Beijer is een oude bekende op de Lindegracht. In 2008 nam hij, nog piepjong al deel. Drie jaar later studeerde hij op conservatorium van Amsterdam summa cum laude af. Naast de bekende “klassieke” pianostukken, laat hij steeds meer zijn liefde voor Spaanse componisten doorklinken.

Eric Vaarzon Morel had zijn hart al lang aan Spaanse muziek verpand. Hij reisde al jong af naar Spanje, om de essentie van de flamencomuziek op te pikken. Daarna maakte hij deel uit van Cuadro Flamenco om vervolgens zijn eigen band “Chanela” op te richten. Nu is hij ook docent aan het Amsterdams Conservatorium.

In de afgelopen periode traden Thomas en Eric samen op door heel Nederland. Het thema was een ontmoeting van dichter Garcia Lorca en componist de Falla in de tuinen van Granada. Ook op 25 juli zal er af en toe tussen een gedicht klinken. De muziek bestaat uit composities van Albéniz, Granados de Falla, maar ook eigen composities.

Het Cello8ctet, al bestaand sinds 1989, begeleidde een paar jaar geleden magistraal een ballet van Conny Janssen Danst, vanaf een balk onder een hoog dak van de Alkmaarse HVC. De groep programmeert hun concerten op bijzondere plaatsen over de hele wereld en begeleidt dikwijls zeer uiteenlopende musici, zoals zangeres Karen Strobos en fadozangeres Cristina Branco en Bløf. De componisten Arvo Pärt en Philip Glass componeerden werken speciaal voor hen. Een deel daarvan staan op het programma.

Het Lindegrachtconcert begint om 20:30 uur en is gratis toegankelijk. Men kan een driegangenmenu bij het Gulden Vlies bestellen, samen met een stoeltje op het terras. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Grote Kerk. Meer info op lindegrachtconcert.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl