Misschien nog wel het minst tevreden was de beste Alkmaarder op het NK Atletiek in Utrecht. Zaterdag werd speerwerper Thomas van Ophem net vierde met een beste worp van 73,79m, ruim onder zijn record en slechts 10 centimeter tekort voor het brons.

En maandag kreeg Thomas er slecht nieuws overheen. De Alkmaarder, uitkomend voor AV Hera, wierp enkele weken geleden een nieuw Nederlands record van 80,70m, maar zijn prestatie is door de Atletiekunie afgekeurd, omdat zijn speer na de wedstrijd niet nogmaals gecontroleerd was. Echter, volgens een uitzondering in de reglementen hoeft dat niet bij een nationaal record. Dat is erg vreemd en de Atletiekunie spreekt ook van een fout, "maar daar kan je een atleet natuurlijk niet op afrekenen" vindt Thomas. Regels zijn regels en hij en de officials hadden er alles aan gedaan om hieraan te voldoen.

De grote speerwerper is flink boos, temeer omdat hij niet gebeld was en het slechte nieuws bij toeval las op de website van de Atletiekunie. Anders had hij het via Facebook of NOS opgemerkt. Technisch directeur Roskamp buigt zich over de kwestie. "Ze zijn voorlopig nog niet van me af", laat Thomas weten.

Wél tevreden over het NK kunnen de atleten van AV Hylas zijn. Paul van der Gragt liep in de series 400m horden een tijd van 54,50s, bijna een seconde onder zijn eigen record. In de finale liep de Alkmaarder nog eens exact een seconde sneller en werd 5e. Jetske van Kampen plaatste zich op de 1.500m eveneens eenvoudig voor de finale. De pas 18-jarige atlete werd daarin, dankzij een lichte recordverbetering, uiteindelijk zesde in 2:11,77.

Floortje van Kampen plaatste zich op de 400m ook al makkelijk voor de halve finale in 57,48s, een tijd dicht bij haar record. In die tweede ronde was ze bijna net zo snel met 57,71s en werd 11e. Jeroen Swinkels strandde op slechts 0,008s in de series 800m. De debutant ging hard van start en werd uiteindelijk bijgehaald. Met een tijd van 1:55,47 werd hij 12e. En dan was er nog Daniëlle van Dorth, die 13e werd op de 1.500m in een tijd van 4:58,01. (foto: Björn Paree)
Pin It
Bekeken: 3135x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/