Goed nieuws van ProRail: omdat een project elders in het land wordt uitgesteld, kan de grote renovatie van station Alkmaar-Noord vier jaar naar voren worden geschoven. Dit meldt het NHD. Dat betekent overigens nog steeds geduld hebben; de werkzaamheden starten in 2019  en moeten in 2020 klaar zijn.

Station Alkmaar-Noord is, voor wie slecht ter been is of een kinderwagen mee heeft, niet bepaald gebruiksvriendelijk. Voor mensen in een rolstoel of scootmobiel is het helemaal geen pretje; zij moeten helemaal omrijden via de fietstunnel even verderop.

Al jaren wordt aangedrongen op betere toegankelijkheid. De Senioren Partij Alkmaar vroeg in december 2015 om snelle actie en het college ging naar ProRail met twee opties: een helling aan beide zijden met toegang tot het tunneltje, of een veilige oversteekplaats. Beide opties bleken te duur.

De vernieuwing valt onder het ProRail programma ’Toegankelijkheid’. In ieder geval komen er twee liften, de tunnel en de ingangen worden gerenoveerd en de voorpleinen krijgen kleine aanpassingen. Mogelijk zorgt de gemeente voor extra herinrichting van de directe omgeving.

Het hele project is geraamd op vijf miljoen euro voor ProRail en drie ton voor gemeente Alkmaar. Het station moet tijdens de verbouwing toegankelijk blijven. Als de perrontunnel wordt afgesloten wordt een omloop via de fiets-en voetgangerstunnel gemaakt.
Pin It
Bekeken: 4793x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/