Ambtenaren van Stadswerk 072 hadden tot 1 juni de tijd om de eerste actie tegen meeuwenoverlast uit te voeren. Daarna komen de kuikens tot ontwikkeling en mag het niet meer omdat meeuwen beschermde diersoorten zijn. Er zijn in totaal 387 eieren vernietigd, zo meldt het NHD.

De eieren worden ingesmeerd met maïsolie, die zorgt ervoor dat ze luchtdicht worden en niet uit kunnen komen. Het blijkt wel dat de broedende meeuwen terugkomen zodra de olieflacons uit het zicht zijn. In de krant is te lezen dat er 350 overlast meldingen binnenkwamen. Er zijn in totaal 129 nesten bezocht.

De broedende meeuwen geven veel overlast, door hun uitwerpselen en herrie maar ook omdat ze behoorlijk agressief zijn als de kuikens uitkomen. Het experiment wat Alkmaar uitvoert samen met Haarlem en Leiden duurt drie broedseizoenen. Daarna zal er geëvalueerd worden.
Pin It
Bekeken: 3370x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/