Weesfietsen en fietswrakken, ze geven nooit een prettig straatbeeld en zeker niet in de Alkmaarse binnenstad bij een monument. Maar bij het Waaggebouw zorgt de verzameling van ongeveer twintig weesfietsen - de meeste zien er nog redelijk tot goed bruikbaar uit -  ook nog eens voor een onveilige situatie, want deze staat voor een nooduitgang aan de achterzijde.

De gemeente zit met de fietsen bij het Waaggebouw in de maag. Het aantal steeg en er is geen goede plek om ze bij elkaar uit de weg te zetten, dus dan toch maar in het hoekje met de nooduitgang tegenover de Griek. Ze zijn afgelopen donderdag voorzien van een rood label dat waarschuwt voor verwijdering, iets dat normaal gesproken niet meer gedaan wordt. De termijn is twee weken. Daarna worden de achtergelaten tweewielers door Kringloopwinkel Rataplan opgehaald.

Wie zijn of haar fiets rond het Waaggebouw heeft laten staan, heeft dus nog even de tijd om deze alsnog op te halen. Mensen waarvan de fiets gestolen is of wellicht 'voor de lol' een stuk is verplaatst, kunnen ook nog een kijkje nemen in de stapel.
Pin It
Bekeken: 4145x
https://ee.itk.ac.id/data/