De stoom komt nog uit de oren van de 33-jarige Priscilla uit Alkmaar. Gisteren werden zij en haar 15-jarige dochter door de politie gearresteerd nadat die een melding had gekregen dat er een man met een automatisch wapen in een woning aan de Mgr. Nolensstraat zou zitten. De man is nooit aangetroffen, maar hun huis is een puinhoop en het gezin is zich rot geschrokken.

Priscilla was gisteren met haar twee andere kinderen (van 5 en 7 jaar) weg van huis, toen ze bij terugkomst allemaal agenten zag in haar straat. "Ik vroeg aan de buren wat er aan de hand was, maar niemand wist het. Ik ben toen met mijn kleintjes de auto ingestapt, maar toen hielden ze mij opeens aan."

Op het moment dat Priscilla werd aangehouden, hadden ze haar dochter al meegenomen. En dat ging er volgens Priscilla niet zacht aan toe. "Ze schreeuwden dat de deur open moest en sloegen haar vervolgens in de boeien. Ze huilt nu de hele tijd en ze is helemaal getraumatiseerd", vertelt haar moeder aan NH Nieuws.

De politie geeft aan dat het onduidelijk was om welke woning het precies ging. Daarop heeft het arrestatieteam twee woningen betreden. In beide woningen zijn geen wapens aangetroffen.

Bij de doorzoeking is wel een flinke puinhoop in het huis van Prescilla ontstaan. "Alles is uit de kasten gehaald, de kasten van mijn zoontje zijn leeggehaald, mijn bed is helemaal omgedraaid. Ze hebben wel aangegeven alle schade te vergoeden, maar hoe moet het met de emotionele schade? Waarom moeten ze me dit aandoen?", besluit Priscilla.

In een reactie laat de politie weten dat ze melding gaan onderzoeken. "Als er in een melding gesproken wordt over (automatische) vuurwapens dan neemt de politie dat altijd serieus en worden er, ook in het belang van buurtbewoners, de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen", stelt een politiewoordvoerder.

Eerder deze maand is er ook een inval geweest in een woning aan de Mgr. Nolensstraat. Dat was in een ander, lopend rechercheonderzoek. (foto: NH Nieuws/Sam Hagens)
Bekeken: 4538x