De politie heeft maandagochtend vroeg een 27-jarige man uit Nibbixwoud aangehouden na een wilde achtervolging per auto en te voet door de Beemster. De man wordt verdacht van inbraak in een pand aan de Zuiderweg te Zuidoostbeemster. Daarnaast bleek de auto die hij tijdens zijn vluchtpoging crashte gestolen te zijn.

Rond 03.30 uur kreeg de politie melding van een mogelijke inbraak langs de Zuiderweg. Bij aankomst zagen agenten een voertuig voor het pand staan. Daarna bleek dat iemand had ingebroken en meerdere ruimtes had doorzocht. Hierop is er in de omgeving met meerdere politie-eenheden en een speurhond gezocht naar verdachten.

Tijdens die zoektocht werden de agenten verrast door een voertuig dat met hoge snelheid vanaf de Volgerweg richting de Middenweg reed. De man negeerde een stopteken en reed snel door. Tijdens de achtervolging crashte hij op de Zuiddijk en vluchtte te voet verder. Uiteindelijk is hij toch aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. De auto waar de verdachte in wegvluchtte bleek gestolen te zijn.
Pin It
Bekeken: 2856x
https://ee.itk.ac.id/data/