De politie heeft de vermeende pedofiel die gisteren door een resoluut handelende vader bij de politie is afgeleverd niet aangehouden. De man is wel al langer bij de politie bekend, er liep al een onderzoek naar hem. Gisteren is nog geen aangifte gedaan, daar wordt wel een afspraak voor gemaakt met de recherche die de zaak onderzoekt.

Ondertussen dreigt de situatie uit de hand te lopen. Ook in het verleden is al eens een poging gedaan de man op te laten pakken en is er 'bewijs' tegen hem verzameld. Dat had destijds (nog) niet het gewenste effect. De frustratie loopt inmiddels zo hoog op dat het niet ondenkbaar is dat er acties gaan plaatsvinden die niet door de beugel kunnen, met alle gevolgen van dien.

Er is overwogen om de man in beschermde hechtenis te nemen, maar dat wilde hij niet. Cornel, de vader van de 12-jarige meisjes weet hoe ver hij kan wél kan gaan en geeft niet op : "Ik ga vanavond of morgen weer bij hem langs. Ik blijf hem naar de politie brengen tot ze iets doen", zo laat hij nieuwspartner NH weten.

Ook de Alkmaarse Chelsea (18) kreeg berichtjes van de 66-jarige man. "Ik dacht dat hij bij mij niets zou doen, omdat ik al wat ouder ben dan die andere meisjes, maar uiteindelijk toch wel. Hij had me een heel vieze foto van hemzelf liggend in alleen een onderbroek gestuurd."

Chelsea hoopt dat de aandacht de politie zal aansporen tot handelen. "Hij moet achter slot en grendel verdwijnen. Hij is natuurlijk al wat ouder, maar op geen enkele leeftijd mag je zo tegen tienermeisjes praten. Dan zit er draadje bij je los."
Pin It
Bekeken: 3534x
https://ee.itk.ac.id/data/