De komst van een hop-on, hop-off bus in Alkmaar houdt de gemoederen flink bezig in de stad. Daarom werd er woensdagavond een informatiebijeenkomst gehouden. Er werd flink gemopperd over het grootste kritiekpunt vanuit de bewoners richting het initiatief: de gebrekkige communicatie.

"We hebben het gevoel dat de burgers niet serieus genomen worden", aldus een boze bewoonster. "Het is in ieder geval een slechte start van iets wat misschien een goed idee is. Er is niet naar ons gecommuniceerd."

Daarvan heeft Tourist Information Point Alkmaar (TIP) ook spijt,. "Ik heb van deze avond meegenomen dat de mensen boos zijn dat ze niet eerder geïnformeerd zijn", zo laat Helen Pardoel van TIP Alkmaar nieuwspartner NH Nieuws weten. "Dat kunnen we niet terugdraaien. Dus hoe nu verder? Ik hoop dat we kunnen starten met de testfase, dan kunnen we zien of het werkt of niet."

De testfase zou 1 augustus starten, maar na vanavond gaat TIP Alkmaar weer in overleg met de gemeente. De gemeente zelf was ook aanwezig. Zij hebben de initiatiefnemers vrij baan gaven het idee te ontwikkelen. In de ontwikkeling van het idee is het woord 'bewoners' niet gevallen, zo gaf TIP tijdens de ontwikkeling zelf toe.

De gemeente heeft de communicatie overgelaten aan de initiatiefnemers. Deze hebben afgelopen week een brief gestuurd naar de omwonenden. Daarin werd vermeld dat de bus zou gaan rijden vanaf 1 augustus, ook via de Sint-Annastraat en Geest. Afgelopen dinsdag werden na protest van de bewoners en opnieuw overleg tussen TIP en de gemeente deze autoluwe straten geschrapt uit de route.

De eerder genoemde communicatie was reden voor boosheid, maar er was ook veel bezorgdheid over de nieuwe route van het busje, de veiligheid voor het wandelende publiek en gevreesde ergernis voor het stapvoets rijdende voertuig. "Het is al druk zat hier in Alkmaar", aldus een aanwezige. "Ik wil de kneuterigheid van de stad behouden, daar hoort geen hop-on-hop-off-bus bij."

De informatieavond heeft er vooralsnog niet voor kunnen zorgen dat de twee partijen dichter bij elkaar gekomen zijn. "In steden als Hoorn, Deventer, Leiden geeft het busje geen problemen, dus waarom zou het hier niet kunnen lukken?", vraagt Pardoel zich hardop af. "Ik weet nu nog niet wat de uitkomst is van dit hele proces, er zal nu eerst weer overleg plaatsvinden, met onder meer de gemeente."
Pin It
Bekeken: 3245x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/