Op vrijdag 4 augustus om 20.00 uur geven burgemeester Piet Bruinooge en Paul Sanders, directeur van de Koninklijke Wandelbond Nederland samen het startschot voor de 100 van Leeghwater. Gevolgd wordt een gevarieerd wandelparcours van 100 kilometer door het land van Leeghwater, een prachtig authentiek en monumentaal Noord-Hollands gebied.

De 100 van Leeghwater wordt dit jaar voor de eerste keer gelopen. De lange afstandswandeltocht voert over prachtige dijken, door authentieke Noord-Hollandse dorpjes, langs de beroemde Schermer molens, natuurgebied Eilandspolder en door werelderfgoed Beemster. Veertien samenwerkende horecagelegenheden op de route fungeren als rust- en stempelpost voor de wandelaars.

Gemeente Alkmaar juicht sportieve initiatieven toe om de vergrijzende bevolking van de regio langer gezond en fit te houden met als sociaal-maatschappelijke baten het beperken van de behoefte aan medische zorg en het stijgen van de levensverwachting.

Het startschot wordt gegeven op het Kerkplein in Zuidschermer. Er is een route-app beschikbaar in de Playstore (Android) onder de naam ‘100 van Leeghwater’.
Pin It
Bekeken: 3573x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/