Bewoners en omwonenden van de Polderhof in Oudorp zijn het zat: de vuilcontainer naast de Albert Heijn is veranderd in een 'meeuwenrestaurant', omdat mensen er hun vuil achterlaten terwijl de container vol zit. De gemeente doet er niets aan, stelt degene die bijgevoegde foto plaatste op Facebook.

Het afval dat mensen achterlaten trekt meeuwen aan. Ze scheuren de zakken aan stukken en het vuil belandt verspreid op straat. De omwonenden bellen dagelijks de gemeente maar tot op heden is er nog niets aan gedaan, zo wordt geschreven.

Een woordvoerder van de gemeente spreekt dit tegen. "Door de meldingen is de vuilcontainer al de hele week uitvoerig in beeld en deze is gedurende de week ook meerdere keren geleegd". De man sprak tevens zijn dank uit voor ons telefoontje. "Vandaag gaat niet meer lukken, maar als het goed is wordt de container zaterdagochtend nog een keer geleegd."

De woordvoerder gaf wel nog een kritische noot. "Het is niet de bedoeling dat mensen hun vuil gewoon bij de vuilcontainer neerzetten wanneer deze vol is."

De bovengrondse container moet binnenkort vervangen worden door (voldoende) ondergrondse vuilopslag. Wanneer dit gaat gebeuren, kon de woordvoerder niet zeggen omdat de verantwoordelijke afdeling niet meer bereikbaar bleek voor het weekend. (foto: Facebook)

 
Pin It
Bekeken: 3378x
https://ee.itk.ac.id/data/