Erfgoedstichting Adapt heeft de concept-omgevingsvisie van gemeente Alkmaar doorgespit en maakt zich zorgen. In de Erfgoednota van  september 2016 kreeg het erfgoed een meer centrale plek, met bijvoorbeeld 14 keer het woord 'identiteit'. Maar Adapt krijgt het idee dat economische belangen  centraal staan in deze visie.

"De economische en ontwikkelingsgerichte oriëntatie van de concept-omgevingsvisie levert tot 2040 extra druk op voor de cultuurhistorische waarden in de gemeente Alkmaar", aldus Adapt. "Dat kan sluipenderwijs leiden tot een verandering in de stad, ons buitengebied en in onze dorpen die gepaard gaat met het verlies van cultuurhistorische waarden. Deze ontwikkelingen kunnen onder meer zijn: nieuwbouw, functieverandering, sloop en schaalvergroting."

Adapt streeft net als de gemeente naar behoud van cultuurhistorie door ontwikkeling. Cultureel erfgoed kan op langere termijn bijvoorbeeld verzekerd worden via  zinvol, functioneel en verantwoord gebruik of herbestemming. Maar de stichting wil wel dat gekeken wordt of het aanwezige cultureel erfgoed een centrale rol kan spelen bij die ontwikkelingen, niet een secundaire rol. "Cultureel erfgoed zou ook beschermd moeten worden als geen enkele toerist naar komt kijken", vindt de stichting.
Pin It
Bekeken: 2981x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/