Nycke Groot werd op 13 december gehuldigd als dé sportkampioen van gemeente Alkmaar. Diezelfde avond stond ze met het Oranje handbalteam in de halve finale van het EK in Denemarken, waarop het team uiteindelijk zilver won. Nycke werd uitgeroepen tot meest waardevolle speelster van het EK. Natuurlijk kent Alkmaar meer sportkampioenen en ook in 2017 worden zij in het zonnetje gezet. Inmiddels kunnen inwoners nominaties indienen.

Voor Nycke was zilver niet goed genoeg en na een vierde plaats bij de Olympische Spelen in Rio, werd die instelling in mei beloond. Met haar Hongaarse club Györi Audi ETO KC won zij tijdens de EHF Champions League. Volgend jaar wil Nycke die titel prolongeren én scoren op het WK met het Nederlandse team.

Als Alkmaars sportkampioen ontving Nycke 500 euro uit het Sportkampioenenfonds, net als de winnaars uit de andere vier categorieën. Nycke gebruikt het geld mondjesmaat om op belangrijke momenten niet zelf naar Hongarije te rijden maar om te vliegen.

De tophandbalster gaf als dank voor alle steun op 12 juli drie handbalclinics in De Meent, die binnen drie minuten al waren volgeboekt. Het werd een groot succes voor iedereen. Ze heeft dit jaar slechts twee weken vakantie gehad, maar een dagje hiervoor offeren deed ze graag.

Wie een waardig opvolger weet, kan deze opgeven voor de huldiging van de Sportkampioenen van 2017. Je kunt ook je favoriete talent, ploeg en aangepaste sporter opgeven. En ook dit jaar is er een waarderingsprijs aan voor een persoon of vereniging die een speciale sportieve prestatie heeft geleverd. Aanmelden kan via alkmaarsport.nl/sportkampioenen of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 3275x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/