Een Engels zeilteam dat op het Alkmaarmeer meedeed aan het Europees kampioenschap in de Sharpie-klasse is maandagmiddag overvaren door een motorkotter. De zeilers kwamen met de schrik vrij, één van de zeilers had een pijnlijke schouder. Van de klassieke zeilboot bleef weinig over.

De zeilboot was omgeslagen ter hoogte van de vaargeul. De stuurman van de kotter had om onduidelijke reden geen contact met de wedstrijdleiding en voer op de automatische piloot. De zeilers doorkruizen tijdens het EK de vaargeul waar ook het gewone verkeer doorheen vaart. De wedstrijdleiding heeft daarom uit veiligheid contact met al het vaarverkeer via de marifoon.

Het EK, dat voor de eerste keer sinds 1985 weer op het Alkmaardermeer werd georganiseerd, duurt tot vrijdag. (foto: Watersport TV)
Pin It
Bekeken: 3262x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/