De zeldzame papegaaiduiker die begin juli op het strand van Egmond is gevonden is weer vrij. De vogel werd verzwakt en vermagerd bij de Texelse opvang Ecomare gebracht.

De prachtige vogel sterkte snel aan door te eten en toen zijn veren tweemaal gewassen waren was hij weer klaar om de vrijheid tegemoet te vliegen, zo meldt het NHD. Door helikoptermaatschappij CHC is de vogel naar een boorplatform gebracht waar hij kon uitvliegen.

Papegaaiduikers blijven meestal in veel noordelijker gelegen landen als Schotland en IJsland. De vogel die door zijn kleurrijke uiterlijk en koddige loopje vaak de 'clown der zeevogels' wordt genoemd, doet Nederland eigenlijk zelden aan. Als papegaaiduikers dan een keer afdalen naar de lage landen, gebeurt dat meestal in de winter.
Pin It
Bekeken: 2979x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/